![]() |
![]() |
||||||
![]() |
Color PickersNår man skal smede et website sammen, kommer man ikke uden om at forholde sig til farver. Surfer man lidt tilfældigt på internettet og lægger vejen omkring vilkårlige websites, vil man hurtigt kunne se, om der står professionelle, øvede eller nybegyndere bag dem. Farvevalget afslører det. Så for at sikre sig, at folk skal have lyst til at vende tilbage til ens website, må man gøre sig lidt umage med farverne. Hertil kan man bruge en color picker. Man kan også tage udgangspunkt i et website, som har et farvevalg, man synes godt om. Disse kan man ved hjælp af en color picker kopiere. Dette vender jeg tilbage til. En color picker er stort set det samme som color schemer. Color picker kan oversættes med et program, der tager en farve eller finder en farve. Color schemer kan oversættes med et program, der finder og/eller lægger et farveskema. Men hvad enten producenten kalder sit program for en color picker eller en color schemer, så kommer det ud på det samme, for programmerne gør stort set det samme.
Color pickeren har en funktion, hvormed du kan kopiere en farve på et website – fra websitet og direkte over i din color picker, hvorefter du kan se farvekoden. Programmet kan generere andre farver, som er i familie med den valgte, som matcher den, og som kan bruges som de farver, du kan anvende på dit website. På den måde undgår du farver, som så at sige stikker af fra hinanden og giver et amatør-agtigt indtryk. Disse matchende farver, dette farveudvalg, som color pickeren laver til dig, er netop et farveskema, et color scheme. De links, jeg har indsat neden for, downloader ikke programmerne, men fører dig til de sider, hvorfra du kan downloade dem. Har du brug for mere information, kan du finde den på producenternes websites. Jeg har også forsynet præsentationen med yderligere henvisninger. Color Pickers Gpick Denne Color Schemer er freeware. Det er et program, der er af ukendte årsager ikke rigtig er reklameret ret meget for. Det yder det bestemt ikke retfærdighed, for det er et fremragende program. Gpick er en farvevælger, som kreerer farvepaletter, og som har en række modifikationsværktøjer. Programmet er skrevet i programsproget C++, og det bruger GTK+ toolkit som brugerflade (dashboard). Vedrørende GTK+: De fleste pc-brugere kører med Windows, og her skal man lige være opmærksom på – for at man kan bruge Gpick – at man skal have installeret en applikation, som går under navnet GTK+. En sådan følger med tegne-programmer såsom GIMP og Pidgin. Men man kan også installere GTK+ separat. GTK+ er freeware og kan downloades fra The GTK+ Project. Programmet er en del af The GNU Project. Gpick kan opsnappe farver og kopiere dem til clipboardet i en flere formater – hexadecimal – #rrggbb; funktionel RGB (rød, grøn, blå); og funktionel HSL (lød, mætning og lysstyrke; på engelsk: hue, saturation og lightness). Programmet kan exportere til følgende formater: Inkscape/GIMP Palette (*.gpl) – Adobe Swatch Exchange (*.ase) – Alias/WaveFront Material (*.mtl). Det kan importere følgende formater: Inkscape/Gimp Palette (*.gpl) og Adobe Swatch Exchange (*.ase). Man kan mikse to eller flere farver ved hjælp af en række funktioner og miksetyper, lige som man kan variere lysstyrke og mætning. Og man kan kreere en palette af harmoniske farver. Man kan også selv foretage forvandling eller omdannelse af farver, men denne mulighed forudsætter, at man har kendskab til programsproget Lua. På Gpick's arbejdsflade kan man bruge programmets indbyggede forstørrelsesglas (magnifying glass), som kan forstørre fra 2 til 10 gange. Se evt. også zoom.
Color Picker Dette program er et produkt fra SourceForge. Det er et open source program, og det er freeware. Det bærer oven i købet navnet Color Picker. SourceForge har lavet hele 8 programmer. Dem kan du se her på deres website. Color Picker har selvfølgelig også en farveopsnapper. Og en zoomer – lige som et forstørrelsesglas, som kan forstørre op til 8 gange. Den kreerer en farvepalet, der skifter størrelse alt efter, hvor mange farver du har i den. Man klikker på en farve på den for at se dennes detailler. Man kan copy/paste en farve fra Color Picker over i det program, man arbejder i, såsom KompoZer eller PhotoScape. Vil du teste, om nogle farver står godt til hinanden, så kan du bruge en funktion, der undersøger dette. Man kan arbejde med farverne i flere formater, herunder RGB, HSL, HSV, CMYK, HTML Hex, ActionScript, Delphi , VC++ og VB.
Både på SourceForge's og på producentens website ledsages Color Picker af en opfordring til at yde en frivillig donation. Men det er som sagt frivilligt. Color Cop Også Color Cop er en color picker med mange funktioner, som især egner sig til arbejdet med at smede et website sammen, men det kan også anvendes i andre sammenhænge. Også Color Cop har farveopsnapper og forstørrelsesglas (Zoom) med flere varianter af forstørrelse. Paletten kan rumme op til 42 farver og komplementærfarver.
På YouTube finder man også en demonstrationsfilm til at komme i gang med Color Cop. |
|
|||||
© 2011 - 2012 – www.pc-husholdning.net |