KONTOR


Kontorpakker

Tekstbehandling

Online løsninger

Sikring af adgangskoder

PDF-programmer

ToDo–liste & Manager

Diverse programmer

Billedredigering

Tegneprogrammer

Dia

Inkscape

Freemind


Tegneprogrammer

Diagram ved hjælp af tegneprogram. Blandt tegneprogrammerne på markedet er der også freeware, og de er også open source programmer. Frivillige har smedet dem sammen og frigivet dem til dig og mig. Det er fremragende software, helt igennem professionelle og lette at betjene. De er på engelsk og en række andre sprog, men ingen af dem er blevet oversat til dansk. Man har nok mest glæde af dem, når man har sat sig ind i, hvad det forskellige betegnelser betyder, men det kan man gøre dels gennem learning by doing, dels ved at læse den vejledning, der følger med. Programmerne kan rigtig mange ting.

Til højre herfor har jeg vist et eksempel på, hvad man kan med et tegneprogram.

Hvilket program man bør vælge, afhænger af den opgave, man står med, for det er forskellige ting, de kan. Drejer det sig fx om diagrammer, om systemer, eller om webside-layout? Programmerne har hvert sit speciale, men drejer det sig om simple opgave, overlapper de også hinanden en del, og så afhænger det vel sagtens mest af temperament eller af, at man nu engang har vænnet sig til at arbejde med det ene eller det andet program.

Jeg giver en så vidt muligt kort præsentation, og ønsker du mere information, kan du få mere at vide på de respektive websites. Linket downloader ikke programmet, men fører dig til websitet, hvor du kan finde et download-link.



Dia

Programmet er udviklet og frigivet af The GNOME Project, som er et omfattende, internationalt programmør-samfund. Flere hundrede mennesker er involveret i dette. De fleste af dem er frivillige. Fællesskabet er åbent, og enhver kan deltage. Man udvikler ikke kun Open Source programmer, men arrangerer også andre former for aktiviteter.

Dia kan bruges til at tegne mange forskellige typer af diagrammer, fx netværksdiagrammer. Disse kan også forbindes med hinanden. Man kan også oprette og gemme sine egne nye former og figurer.

Man kan loade og gemme i XML-format. Dia gemmer filen i zip-format for at spare plads. Programmet kan også gemme i og eksportere en række andre formater, såsom EPS, SVG, XFIG, WMF and PNG, og det kan også printe diagrammer gemt i disse formater.

Mit indtryk af programmet er, at det har en fin brugerflade, som er let at betjene. Det har mange funktioner og værktøjer, heriblandt en del avancerede. Man skal dog lige lære, hvor de forskellige værktøjer findes og, hvad de kan og gør. Men sådan er det jo med alt, hvad der er nyt.

Programmet er som udgangspunkt inspireret af det kommercielle Windows-program Visio, men Dia har flere funktioner og værktøjer. Brugeren har mulighed for at indrapportere sin mening om programmet, samt at indrapportere en programfejl, hvis man skulle falde over en sådan; sandsynligheden herfor er dog ringe, da programmet er meget professionelt. For eksperter er der endvidere mulighed for at deltage i projektet og bidrage med programkode.



Inkscape

Programmet understøtter en række avancerede SVG-funktioner, såsom markører, cloner, farveblanding (alpha blending). Der er lagt mange kræfter i en fremragende brugerflade. Værktøjerne gør det let at oprette knudepunkter, foretage komplekse sti-operationer med mere.

Inkscape er en Open Source vectorgrafik-editor. Programmet er inspireret af og ligner i nogen grad programmer såsom Illustrator, CorelDraw og Xara X, og det anvender det standard-filformat – Scalable Vector Graphics (SVG) – som er udviklet af W3C.



Freemind

Dette program kan både skrive, tegne m.m. og blande det hele til fx tekst med illustrationer og noter.

Freemind er let at navigere rundt i, og brugerfladen er nem at betjene.

Programmet er skrevet i programsproget Java. Det arbejder hurtigt og stabilt.


Du er velkommen til at skrive i min Gæstebog. Måske vil du gerne skrive en hilsen, gøre opmærksom på et godt program, eller måske har du ris eller ros til dette website.

W3C Community Groups Growing Source of Web Innovation.


Wikipedia, Den Frie Encyklopædi, om World Wide Web Consortium


The Open Source Initiative (OSI) is a non-profit corporation with global scope formed to educate about and advocate for the benefits of open source and to build bridges among different constituencies in the open source community.



© 2011 - 2012  –  www.pc-husholdning.net
Opdateret d. 9.11.2012